Målsättning

Framgång är ett val

Mattias berättar om hur framgång är ett val. Det är viktigt att hitta rätt mål och om man inte har en slutbild, så finns det ingen energi.  Ändå är det bara ca 3 % av alla människor som använder sig av målsättningar.  Storleken på dina mål kommer att ha en enorm inverkan på vad du gör, din prestation, din karaktär och din vilja.  Om du inte har stora drömmar så är du ofta inte villig att kämpa för att uppnå dem.  Han kallades ”Kungen av kaxighet”, då han ofta utlovade att han skulle göra stora resultat. Detta var ett sätt för Mattias att sporra sig själv och få motivation.  

Imorgon ska jag sätta svenskt rekord och slå världsrekordhållaren. Orden uttalades på gotländska och kom från Mattias Sunneborn. Året var 1996 och det var presskonferens inför MAI-galan i Malmö. Bredvid satt 8,95-mannen Mike Powell.  Dagen efter förbättrade Mattias det 30 år gamla nordiska rekordet till 8,21 och slog världsrekordhållaren med fem centimeter.
- Från boken Friidrottens främsta män av Jonas Hedman.


Mattias berättar på ett positivt och medryckande sätt om principerna som resulterade till nordiskt rekord och internationella medaljer i längdhopp. Efter sin elitkarriär har Mattias använt samma principer när han jobbade som VD för ett affärsmagasin och när han idag hjälper andra att lyckas med deras mål.

Foto Göran Lenz

Film: Målsättning